שלום אורטל,
חמישה קבוצות מזונות שמומלץ מאוד להרבות מהצריכה שלהם כדי לשמור על עצמינו גופנית, ולשפר את מצב הרוח:
1.-מאכלים עשירים בנוגדי חמצון:
פירות יער, ירקות ירוקים, כרובית, פלפלים, פירות הדר, אבקת קקאו, שוקולד מריר, גרעיני דלעת, שמן זית איכותי, תמרים
2.-מאכלים עשירים באשלגן, וויטמיני ממשפחת B
דגנים מלאים, כמו אורז מלא, קינואה, דוחן, גריסי פנינה. קטניות: עדשים, שעועית אדומה ושעועית מש. אגוזים במגוון סוגים: פקאן, אגוזי מלך, שקדים (רצוי מושרים) גרעיני חמניות וגרעיני דלעת
3.- פחמימות מורכבות: דגנים מלאים, כמו שיבולת שועל, כוסמין, קינואה אדומה- לבנה, אורז מלא
4.- מאכלים עשירים במגנזיום: שקדים – אגוזים- ירקות ירוקים, חסה, בננה, טחינה גולמית, שעועית לבנה מבושלת, חומוס מבושל, סלמון, גרעיני חמנייה ותמרים
5.- מאכלים עשירים באבץ: זרעי שומשום (טחונים) טחינה גולמית, קטניות: שעועית לבנה מבושלת, חומוס מבושל, זרעי פשטן טחונים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת
חמישה מזונות שמומלץ מאוד להכניס אותם לתפריט היומי (רצוי לגוון ביניהם ולצרוך לפחות שני סוגים בכל יום)
1.- שיבולת שועל דייסה חמה או קרה, כתוספת לשייק – כתוספת לכדורי תמרים או לעוגות ועוגיות.
2.- אגוזים ושקדים לא קלויים
3.- אדממה /פולי סויה
4.- דג סלמון
5.- ביצים חביתה עם עשבי תיבול- ביצה קשה שקשוקה.
0585430091