חיפוש
 
לדף הבית >>     חדשות פתח תקווה והסביבה >>

אוטובוס האמנות הראשון בישראל

 

לראשונה בישראל יושק הקיץ 05.07.17 ה- ArtBus, מיצג אמנות נודד שעוצב על-ידי האמן הבריטי הידוע  צ’רלס אייברי Charles Avery ■ האוטובוס יאסוף הורים וילדים לפעילות של ”המרוץ למוזיאון” במוזיאון פתח תקוה לאמנות ■

 

בחודש הבא (יום רביעי, 5/7/2107) לרגל פתיחת חופשת הקיץ יושק אוטובוס האמנות הראשון בישראל:  ה- ArtBus בעיצובו של האמן הבריטי צ’רלס אייברי, ביוזמת מוזיאון פתח תקוה לאמנות. האוטובוס מהווה את תחילתו של מסע דמיוני ואמנותי שנפתח באוטובוס האמנות  ונמשך במוזיאון פתח-תקוה לאמנות, בפעילות אמנותית וחווייתית המיועדת להורים וילדים כאחד. 

אוטובוס האמנות נולד כמיזם שמטרתו לקרב בין הורים וילדים, ולאפשר למשפחות לבלות זמן איכות, תוך חשיפה לתערוכות מרתקות והנאה מפעילות חווייתית מגוונת. הפעילות תכלול מסלול הרפתקאות בתערוכות המוצגות במוזיאון, המצאת משחקים, יצירת  דגל משפחתי וסדנאות אמנות מיוחדות. היוזמה לפרויקט החלה במטרה לייצר חוויה משפחתית וקהילתית משותפת, על רקע מחקרים בארץ ובעולם המצביעים על מיעוט הזמן שהורים מבלים עם ילדיהם. מטרה נוספת, היא להנגיש את האמנות לכל אחד במרחב הציבורי ולאפשר לציבור הרחב ליהנות מאמנות שמגיעה לכולם.

האוטובוס יפעל החל מ- 5/7/2017  כמיצג אמנות קבוע של המוזיאון וייתן שירותי הסעה ייחודיים לפעילות האמנותית – "המרוץ למוזיאון"  ממוקדי איסוף מרכזיים בשכונות ברחבי העיר פתח-תקוה למוזיאון פתח-תקוה לאמנות ובחזרה- במחיר סמלי של 5 ש"ח. בהמשך, תורחב הפעילות לאיסוף משכונות בכל רחבי הארץ למוזיאון פתח תקוה.

לטובת הפרויקט, ובהזמנה מיוחדת של מוזיאון פתח תקוה לאמנות יצר האמן צ’רלס אייברי אוטובוס אמנות מיוחד, שהמעטפת שלו מהווה  יצירת אמנות ניידת להסעת  משפחות למוזיאון.

 העיצוב הייחודי של האוטובוס נשען על עבודתו של אייברי, "אונומטופיאה", ומושתת על דגם גיאומטרי של נקודות בצבע כחול אולטרה-מרין ומראות על רקע לבן, שיעטוף ויכסה את האוטובוס כולו כמראה מנצנצת בתנועה. הדגם הוא המשך ישיר של רישומים ואובייקטים של אייברי, שמספקים לצופים רמזים לצייד דמיוני המשוטט בעולם מיתולוגי – עולם של חלומות, אינטואיציה ודמיון ששואב השראה מחיי היום יום לצד אלמנטים מהביוגרפיה האישית של האמן, שבו נשזרות התייחסויות לתולדות האמנות ולסיפורים מיתולוגיים.

לצורך הפרויקט, אייברי יצר סיפור המשך לעבודותיו הקודמות - בו הצייד מתחיל את מסעו באי הדמיוני, ממשיך אותו על האוטובוס הילדים ומשפחותיהם ומסיים את המסע במוזיאון פתח תקוה לאמנות.

דרורית גור-אריה, המנהלת והאוצרת של מוזיאון פתח-תקוה לאמנות אמרה כי "יוזמת ה- ArtBus בניצוחו של האמן הבריטי צ’רלס אייברי מביאה איתה רוח רעננה לעיר, ולנוף האמנות בישראל. אני מאמינה כי הפעילות הייחודית שמחברת דרך מסע מופלא בין ההורים לילדים תעורר הדים ותביא קהלים חדשים למוזיאון".

ראש עיריית פתח-תקוה, איציק ברוורמן אמר בנושא כי "אנו שמחים להביא לעיר ולמדינת ישראל את אחד מהפרויקטים האמנותיים המסקרנים שהגיעו לכאן שמחבר את הילדים וההורים לפעילות משמעותית, ערכית וחינוכית במוזיאון פתח-תקוה לאמנות, מהמובילים בארץ. בנוסף, זו הזדמנות עבורנו לארח בעיר את אחד מהאמנים הבריטים המובילים בתחומם ולהכניס למרחב הציבורי את האמנות היצירתית והמרתקת שלו."

עו"ד איתי שונשיין, סגן ראש העיר וראש מנהל התרבות:  "השקת פרויקט הArtBus בשיתוף פעולה עם מתנסים ברחבי העיר הוא ביטוי לחזון שהוגדר בתחילת כהונתי על הנגשת התרבות בעיר לכלל האוכלוסיות והגילאים. אנו נמשיך לפעול להרחבת שיתופי הפעולה עם גורמים בינלאומיים ומקומיים לצורך הטמעת תפיסות אלה לגבי תחום התרבות בעיר".

פרויקט זה התאפשר תודות לתמיכתם הנדיבה של קרן Outset לאמנות עכשווית, BFAMI ותרומת תושב חוץ באמצעות חשבון נאמנות אצל עו"ד אהרון שפרבר.

על צ’רלס אייברי:

צ’ארלס איברי מייצר תרבות של אי שעיר הבירה שלו היא אונומטופיאה ( מילה או צירוף מילים שצלילן מחקה את משמעותן. המונח מתאר הן שימוש במילים בשפה הטבעית) .אי -דימיוני שאנשיו דומים לבני אדם, יש באי בתי קפה, ברים מסעדות ובנינים וגן חיות, בניינים עירוניים ושטחים של מדבריות חסרי צורה ואינסופיות גיאומטרית. באי  מתוארות סצנות מחיי היומיום  , יש בו מבקרים כמו תיירים שמחזירים לאי אובייקטים שנראים כמו שרידים פיסוליים, . ישנו האנטר – הצייד דרכו אנחנו נחשפים לאי. הוא גבור מהעולם האמיתי , מעין מספר שמחבר את העולמות.

איבורי מדבר על חיבור בין העולם האמיתי המציאותי לעולם של דמיון.  הוא מדבר על עולם  היסטורי וא-היסטורי על אוטופיה, דיסוטופיה וגלובליזציה. האי הוא לא מקום  נצחי ללא זמן ולמרות שאין היסטוריה ליאנרית המבנים הפנימיים של העבודה קוהרנטיים ומתאימים לחקירת הצופה. יש באי תקופות לא רצופות שנקראת על שם הגאומטריה : עידן המשושה" זהו עולם של רעיונות, עולם סובייקטיבי, גלוי ורחב, שבו ניתן לחקור שאלות פילוסופיות בסיסיות, תוך הרהור מהול בהומור על תולדות האמנות ועול האמנות שבתוכו יושב הפרויקט. איבורי אף הזמין אוצרת מהטיט מודרן לאצור תערוכה במוזיאון של האונומטופיאה .

הפרויקט של איבורי נמשך כבר 12 שנים. פרויקט שעוסק באוכלוסיה,  קוסמולוגיה, ארכיטקטורה.

השימוש במודלים גיאומטריים דווקא מעניק לו חופש. הגיאומטריה נותנת אפשרות של הרמוניה והמתמטיקה מרגיעה. מאפשרת חופש ממבנה ודרך החוצה.

איבורי מדבר על בדיה שמאפשרת ביקורת ואפשרויות שונות שיכולות להתקיים יחד. רעיון הפנטזיה משתלב כאן עם הקוויות דווקא ולכן האי הוא מקום אחר שבו הכל אפשרי. עבודותיו משלבות פסלים ואובייקטים.

למשל ראשים של ידידי האמן כבסיס לכובעים גיאומטריים- הוא קורא להם בתי ספר למחשבות. ציורים אדריכליים וגיאומטריים קפדניים. הדיוק והחיזוי הגיאומטרי  המורכב עומד בניגוד לנזילות ולדרשות הדמיוניות של הנרטיב. איבורי מתייחס לדימויים טרום סוקרטים ולמיסטיקה ורוצה לעשות נקודות כחולות

 
 
 
 
ורום המומחים  של mcity

ורום המומחים של mcity

יולי לב

יולי לב

 

 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים