שווקי אוכל לוהטים שאתם לא רוצים לפספס הקיץ (או בכל עונה)
ביקור בשוק הוא חוויה לכל החושים: התבלינים בצבעים העזים, ירקות הבלדי שאין טריים מהם, ריחות המאפים וקריאות המוכרים. אם העיר היא מקום סואן- אז השוק הוא מקום סואן פי כמה וכמה. אבל יש התרגשות בשיטוט בין הדוכנים השונים, בהתבוננות מקרוב בכל ירק ופרי, בהרחה של זיתים ובטעימות ממוכרים אדיבים
ביקור בשוק הוא חוויה לכל החושים: התבלינים בצבעים העזים, ירקות הבלדי שאין טריים מהם, ריחות המאפים וקריאות המוכרים. אם העיר היא מקום סואן- אז השוק הוא מקום סואן פי כמה וכמה. אבל יש התרגשות בשיטוט בין הדוכנים השונים, בהתבוננות מקרוב בכל ירק ופרי, בהרחה של זיתים ובטעימות ממוכרים אדיבים. אין ספק שביקור בשוק לא מתאים לכל אחד, אבל עבור מי מאיתנו שחובב את החוויה- אספנו שלושה שווקים פחות מוכרים שכדאי לכם לבקר בהם ולצאת עם שקיות של מטעמים מוכנים וחומרי גלם שלא ניתן למצוא באף רשת קניות גדולה.
שוק פתח תקווה
עם שוק או בלי שוק- פתח תקווה היא עיר שפשוט לא מככבת במרכז של אף מקום, ולמען האמת- חבל. שוק פתח תקווה הוא פנינה למי שרוצה לגלות מחדש את אחד המקומות שנותר בהם עוד קסם: אנשים פשוטים שאוהבים אוכל ויודעים לעשות אותו הכי טעים שיש. בין השאר תוכלו למצוא שם כרוב ניצנים טרי (חשבו מתי בפעם האחרונה ראיתם כרוב ניצנים שאינו קפוא?),כרובית אלמוג (נו, זאת היפה, הצהובה-ירוקה שנראית כמו ספירלה), ירק חילבה ועוד חומרי גלם רבים שאפילו בשווקים גדולים ומוכרים כמו שוק הכרמל לא קל למצוא. אם תהיו רעבים בסוף הסיבוב תוכלו לקנח בשיפודיה שנמצאת ממש בלב השוק, "שיפודי הכהנים". תוכלו לבחור בין בשרים בתיבול ייחודי, תבשילים ביתיים ומאכלים מסורתיים מהמטבח העיראקי כמו עיג’ה, חביתה שמנמנה עשירה בירק. אם תרצו לצאת מאווירת התבלינים והמטבח המזרחי, תוכלו לנסוע ממש כמה דקות ולסעוד את נפשכם עם פיצה פתח תקווה, ולסיים את היום העשיר שלכם בפתח תקווה עם ניחוחות של איטליה.
שוק וואדי ניסנאס
כמה קטן, ככה שווה. בלב שכונה מעורבת בחיפה ששומרת על דו קיום שברירי, ניצב לו אחד השווקים הכי מושקעים ומיוחדים בארץ, עם סחורה שלא תמצאו באף שוק במרכז. המקום המושלם עבור בשלנים אמיתיים וסקרנים: ירקות ופירות מיוחדים שניתן למצוא רק בעונה, תערובות קפה מורכבות וטעימות בטירוף שטוחנים במקום ומבחר ירקות בלדי נאמנים למקור שלא עברו הנדסה גנטית. קטנים ומפוצצים בטעם, תוכלו למצוא בשוק מלפפוני פאקוס קטנטנים ושעירים, משמשי מסטקאווי קטנים ומתוקים שעונתם מתחילה וכבר נגמרת (שבוע פחות או יותר). אם תהיו רעבים תוכלו להתפנק כמו שיחים במסעדת "עייש אלסראיא". זוג המקימים, בעלי המקום, פתחו אותו לפני כשמונה שנים עם טאבון קטן והיצע של מאפים בודדים בלבד. כשהמקום נחל הם הוסיפו כמה מנות מיוחדות והפכו את העסק למין מסעדת פועלים ביתית ואינטימית. היום תוכלו למצוא בה מחמר, שהיא פיתה אפויה ומתובלת עם פלפלים בצל, מסחאן- שהוא מאפה פתוח צבעוני ועשיר, עליו מוגשים עוף עם בצל וסומק וספיחה בגרסתה הארמנית, המוגשת עם בשר טחון ותערובת תבלינים מיוחדת שקשה לזהות בהתחלה.
שוק באר שבע
הרחק מתל אביב (אך לא רחוק מידי) שוכן לו בלב הבירה הדרומית שוק עירוני תוסס וצבעוני. על אף שהשוק מציע מגוון ירקות ופירות טריים בשפע, הריח שמבשר את הכניסה לשוק הוא דווקא ריח בצקים נאפים בתנור. המאפייה הקווקזית הנמצאת ממש בתחילת השוק מציעה שפע מאפים מרחבי הגלובוס, בגרסה נאמנה למקור: לחם קווקזי שטוח שאי אפשר להפסיק לנשנש, לחם פרנה מרוקאי מטוגן, לחם טורקי מוארך, לחם בוכרי עם אסופת קצח במרכזו ובייגלים חמימים כמו בירושלים של פעם. מלבד חומוס פול טעים-טעים בטעם של מצרים ופלאפל שעומדים עבורו בתור, בקצהו המזרחי של השוק, מעבר לרחבה, עומדים דוכני חקלאים אשר עושים את כל הדרך מחברון והסביבה. בדוכנים שלהם תוכלו למצוא צמחי מאכל עונתיים שלוקטו ביד כמו תרד בר רענן, כרוב מפלופ, אפונת גינה בלדי ועוד.