למה כדאי להשתלב בתחום ענף הבנייה
הגידול באוכלוסייה מחייב בנייה למגורים, מסחר ותעשייה. ענף הבנייה והתשתיות בישראל מעסיק עשרות אלפי בעלי מקצוע בתחומים השונים ומהווה את אחד המרכיבים המשמעותיים ביותר בכלכלה הישראלית, כאשר מושקעים בענף מיליארדי שקלים בשנה
הגידול באוכלוסייה מחייב בנייה למגורים, מסחר ותעשייה. ענף הבנייה והתשתיות בישראל מעסיק עשרות אלפי בעלי מקצוע בתחומים השונים ומהווה את אחד המרכיבים המשמעותיים ביותר בכלכלה הישראלית, כאשר מושקעים בענף מיליארדי שקלים בשנה. חשוב לדעת כי בענף הבנייה, העבודה מסתיימת בשעות מאוד נוחות והמקצוע הוא בטוח לשנים רבות קדימה ועל כן, כל אדם שמעוניין להבטיח את העתיד הכלכלי שלו ולהשתלב בשוק עבודה המציע מגוון משרות איכותיות, טובות ונוחות, יכול לבחור כיום בלימודי מגמה הנדסאי בניין, באחד ממוסדות הלימוד המובילים המציעים את תחום הלימודים המדובר.
נושאי לימוד בתחום לימודי הנדסאי בניין
כאמור, הנדסאי בניין הוא מקצוע מבוקש מאוד בשוק העבודה. מקצוע זה הוא בעל עניין ואתגר מקצועי, שכר נאות, יציבות כלכלית, אפשרות להתפתח מבחינה מקצועית ולהתקדם ועוד. כדאי לדעת כי תהליך רכישת המקצוע המדובר הוא קצר ונוח יחסית ומשך הלימודים בהנדסאי בניין יהיו שנתיים במסלול יום ו3 שנים במסלול ערב.
מטרת לימודי הנדסאי בניין היא להכשיר את הסטודנטים לתכנון, הקמה ותפעול של מבנים ומערכות לצורכי התעשייה הפרטית והציבורית.
במסגרת לימודי הנדסאי במגמת בניין, הסטודנטים למדים מגוון רחב של מקצועות לימוד בתחום מדעים בסיסיים ולאחר מכן הם יעסקו גם בנושאים הנוגעים לתחום ההנדסה האזרחית וכן לתחום הנדסת בניין.
לימודי הליבה במסלול להנדסאי בניין כוללים שני תחומים מרכזיים שהם: תכנון קונסטרוקציות וניהול ופיקוח. בתחום התכנון נלמדים נושאים כגון: סטטיסטיקה, קונסטרוקציות בטון, קרקע וביסוס ותכן הנדסי ובתחום הניהול נלמדים נושאים כגון: חישוב כמויות, ניהול אתר, פיקוח על בנייה, תחשיב תמחיר ועוד. מעבר לכך הסטודנטים לומדים גם פרקי מבואות בנושאים שונים כגון: אנגלית טכנית, מתמטיקה, יישומי מחשב ומגוון מקצועות יסוד כגון: דיני הבנייה, חומרי בנייה, תשתיות, כבישים וגיאודזיה.
תכנית הלימודים של שני המסלולים זהה בשנתיים הראשונות וסטודנטים אשר מעוניינים להתמחות בתכנון מבנים, לומדים סמסטר אחד נוסף. סיום המסלול לתכנון מבנים יעניק לבוגרים את האפשרות לחתום על תוכניות של מבנים שהגובה שלהם עד 4 קומות וזאת בכפוף לחוק התכנון והבנייה.
תעסוקה וביקושים בשוק העבודה לבוגרי הלימודים
לאחר שתסיימו את הלימודים ותתחילו לחפש עבודה בתחום, תגלו כי ישנן לא מעט מודעות דרושים בתחום הנדסאי בניין המציעות מגוון רחב של עיסוקים לבוגרי המסלול המדובר. בוגרי המסלול יכולים למלא את התפקידים הבאים: מפקחים מטעם הועדה המקומית לתכנון ובנייה, הנדסאי ביצוע בחברות פרטיות או ציבוריות כמו חברות סלולר או מכונים לבדיקות הנדסיות, קונסטרוקטורים בחברות פרטיות או ציבוריות לרבות חברת החשמל, בזק או מפעלי בטון, חשבי כמויות, מנהלי עבודה באתרי בנייה ועוד. באופן כללי, חשוב לדעת כי הנדסאי בניין מוכשרים מצליחים להגיע באופן קל ומהיר לתפקידי ניהול בכירים אשר משלבים בין עבודה משרדית לביו עבודת שטח ונכון להיום, יש בישראל גם חברות לתכנון, ניהול וביצוע המצויות בבעלות או בניהול של הנדסאי בניין.
מסלול הלימודים המדובר מתאים מאוד לאנשים בעלי זיקה לתחום הריאלי וכן משיכה לתחום הבנייה וכן לכל אדם שרוצה ללמוד מקצוע מבוקש בתקופה קצרה יחסית.
צילום: rawpixel low