”התגובות הן כל כך אמיתיות ומגיעות מעומק הנשמה”
הזמר, המוזיקאי והשחקן גיל ססובר יופיע עם מופע סטנד אפ מוזיקלי חדש, שבו משולבים להיטים מתוכניות הטלוויזיה שבהן השתתף, שיתקיים ביום חמישי 14.9 בשעה 20:00 בגרי יהוד
"במופע ’הפרויקט של גיל ססובר - מופע שגדלנו עליו’ משולבים סטנד אפ וסיפורים מרגשים על אז והיום עם להיטים ששרתי בתחנות שונות בדרך ובתוכניות טלוויזיה בערוץ הילדים, ’הקומדי סטור’, בפסטיגל ועוד. הקהל רוקד לשירים כמו: ’שיר הטרטע’, ’חם ויפת’ (שזכה בשעתו בתואר שיר העשור), ’היי הוגו היי’, ’הכיתה המעופפת’, ’Here we are’, ’ערוץ הילדים זה אנחנו’ ועוד. המופע בליווי ההרכב הגלילי השמח ’הפרויקט המקומי’ הכולל חמישה נגנים, שגם שרים ומשתתפים במופע שהוא בעצם מסיבת רוק-פופ. חברי הטוב השחקן והיוצר רובי דואניאס (’הפיג׳מות’, ’סברי מרנן’) חבר אליי, לשמחתי, כמעט מתחילת הדרך אז כמובן שעושים על הבמה ’המבזק של ז׳ק’ מיוחד ומכונות חדשות של המדען הצרפתי כמו גם מפגש מחודש עם ’חם ויפת’ והפתעות אחרות. מדוע יש כזו פופולריות למופע? אני פשוט מודה לקדוש ברוך הוא על כך, אבל באמת מנסה להתחקות אחרי סיבה לתשובות המיוחדות שאני מקבל, ולדעתי התגובות הן כל כך אמיתיות ומגיעות מעומק הנשמה - לא רק צחוק וכיף אלא התרגשות אמיתית ושמחה פנימית לחזור למקומות האלה של האמת והילדות, אולי של משהו תמים שכבר חסר במחוזותינו".
כך אומר הזמר, המוזיקאי והשחקן גיל ססובר לקראת המופע סטנד אפ מוזיקלי החדש "הפרויקט של גיל ססובר- מופע שגדלנו עליו", שיתקיים לקראת ראש השנה ביום חמישי 14.9 בשעה 20:00 בגרי יהוד. במופע יתארחו עודד מנשה, ליאת אחירון, איתי שגב ורובי דואניאס, יהיו בו הפתעות נוספות וישולבו להיטים מתוכניות הטלוויזיה השונות שבהן השתתף ססובר, לצד סטנד אפ וסיפורים אישיים מאז ומהיום.
ססובר מגלה כי עבורו במופע יש היבט של השגחה פרטית, "וזה הסיפור של הלהקה שמלווה אותי והפכה למשפחה קטנה שלי. את ’הפרויקט המקומי’, הלהקה הגלילית החיונית, השמחה והאנרגטית מהגליל, אנשים טובים באמת, פגשתי בתוכנית שלי ’קבלת שבת’. כשראיתי אותם בבאלאנס פשוט אמרתי לעצמי: ’הנה הלהקה שאיתה רציתי לעשות את המופע הזה’. במשך תקופה התבשל לי הרעיון בראש להרים מופע כזה עם השירים והלהיטים שכולנו גדלנו עליהם והייתה לי הזכות והם ליוו אותי בתחנה משמעותיות בחיי. חברי הלהקה פשוט התאימו כמו כפפה לסוג המופע שרציתי, והיום אני קורא לזה מחאה של שמחה כי זה מה שהקהל מרגיש ומביע".
במופע משלב ססובר את פסקול של ילדותנו, והמופע הופך למסיבה של ממש כשהקהל על הרגליים ולא מפסיק לרקוד. ״אולי זה הגעגוע לילדות ולתקופה התמימה של הניינטיז ואולי זה ההומור והשירים שכולם מכירים בעל פה. על רקע המציאות של ימינו אנשים מחפשים נחמה ואמת, משהו שהיה שם בילדותם, וכנראה שזה קיים במופע. אני קורא לזה מחאה של שמחה! זה זמן רב שמחפשים אותי ברשת, ורק בתקופה האחרונה הגעתי לדיגיטל וחיפשתי דרך שבאמצעותה אוכל לשלב את האהבה הראשונה שלי, שהיא הבמה, עם חומרים שרבים גדלו עליהם".
סססובר נולד וגדל בחיפה. ילדות קסומה על הר הכרמל, נוף ירוק וים כחול נשקפו מחלון הבית שבו גר הוא ומשפחתו: ארבעה אחים, שניים בחדר, בנים להורים זהב: אמא ניצולת שואה ואבא איש שב״כ. "ברחוב השקט שבו גרנו בשכונת אחוזה היינו חבורת ילדים גדולה, ששיחקה בחוץ רוב הזמן. שעות של כדורגל על כביש, שבו חלפה מכונית פעם בשעה, מחבואים, ’הדגל’, ’מחנה’ על עץ, מרדפים בוואדי מול הבית, בואכה ’גבעת העץ הבודד’ שקיבלה את שמה על עץ החרובים הגדול (והלא כל כך בודד) שכיסחנו כל עונה מפרותיו וגבעה שכונתה גם ’גבעת העיזים’ על שום עדרי העיזים שרעו בה מדי פעם, למרות שבדרך כלל מצאנו שם רק את גלליהן ופחות אותן עצמן. כיום יש שם יותר חזירים מאלה ומאלה".
מגיל צעיר ספורט והומור היו השילוב האולטימטיבי מבחינתו. הוא היה מדריך בצופים, חבר ב"מפגשים ברכס״ - להקת הנוער הייצוגית של חיפה, ושיחק כדורגל בקבוצת הנוער של מכבי חיפה. "מגיל צעיר מצאתי את עצמי על במה, מנחה את פסטיבלי הצופים ובמות עיר הנוער, בודק קטעי סטנד אפ על הקהל, משחק ושר בלהקה הייצוגית גם בתוכנית ’זהו זה’ בשעתו. ההמשך הטבעי היה בלהקת הנח״ל בצה״ל. מכיוון שהייתי ספורטאי ובן לאיש שב״כ התלבטתי קשות בין השירות ביחידה מובחרת לבין שירות בלהקה מובילה. עברתי מיונים ללהקות צבאיות ובמקביל גיבוש סיירות, ואמרתי לעצמי שצה״ל יכריע היכן מבחינתו אתרום באופן מיטבי למדינת ישראל".
בלהקת הנח״ל הוא צלח את המיונים, יחד עם מתגייס נוסף, ובשל הפרופיל הקרבי התאפשר אז מסלול מיוחד, שחייב אותו להתגייס חצי שנה לפני רוב חברי הלהקה ולעבור מסלול קרבי של רובאי 7, יחד עם קבוצה מצומצמת של חיילים שיועדו להגיע לגלי צה״ל ולתיאטרון צה״ל. בלהקת הנח"ל הוא כתב מערכונים, שירים, ובדרך כלל בהדרן בחן קטעי סטנד אפ על הקהל.
לאחר שחרורו מצה"ל הציעו לו אמרגנים ומשרדי הפקות להיות מיוצג על ידם, והבחירה שלו בטדי הפקות לקחה אותו למקומות רחוקים. הוא התחיל להופיע בסטנד אפ קומדי בבית ציוני אמריקה, שבאותו הזמן הופיעו שם גם צביקה הדר, איתי שגב, אסף אשתר, רובי דואניאס ועוד רבים. "התייחסתי לזה כלעבודה זמנית והעובדה שהופענו בימי שישי ביאסה אותי, כי רציתי לחזור הביתה לחיפה למשפחה ולכדורגל עם החבר׳ה במקום לתזז על הבמות בבית ציוני אמריקה. מהר מאוד ההופעות הפכו ללהיט, ומהחבורה שהופיעה שם נוצרה תוכנית טלוויזיה של מערכונים וקטעים בשם ’הקומדי סטור’. הופעתי בתוכנית פעמיים ואז הוצע לי לחתום על הסכם. סירבתי ונעדרתי מספר פרקים מהתוכנית, כי ההסכם הצריך ממני התחייבות לתקופה ממושכת. רק בתוכנית העשירית חזרתי. נבחרנו חמישה לצוות הקבוע של התוכנית, ובתוכנית מספר 12 הפכנו למכת מדינה".
במקביל הוא עבר אודישנים בערוץ הילדים שאחריהם הציעו לו להנחות את "הוגו" ותוכניות אחרות. ססובר: "איכשהו נוצר מצב שהופעתי על המסך באותה עת בשלושה ערוצים במקביל, כשהנחיתי גם בחינוכית תוכנית מוזיקה וקליפים בשם ’וידאו חזק’. משם זה המשיך לתוכניות נוספות גם בערוץ הילדים כמו: ’כדור פורח’, ’ששטוס’, ’המגנט’, ’הזירה’, ’מוטרף’ ועוד, כשאחת המיוחדות הייתה ’ססובר 007 וחצי’ - תוכנית טוק שואו מופרעת ששודרה בערב ויועדה לקהל בוגר יותר שבה התארחו כל האמנים המובילים אז".
בגיל 25 פנה אליו אבי ניר, שרק הגיע לקשת, בנוגע להגשת תוכנית פריים טיים בשם ״ערב לא רגיל״ והיה האומן הצעיר ביותר אז שקיבל תוכנית אישית בפריים טיים. בהמשך הנחה את "גלגל המזל", "קן הקוקיות", "מוטרף", "מזל טוב" ועוד. "את הבמה לא נטשתי ותמיד המשכתי להופיע בסטנד אפ עם גיחות למחזות זמר כמו: ’פיטר פן’ בתפקיד הילד הנצחי, ’שלושת המוסקטרים’ כפורתוס, בפסטיגלים ובקמפיינים פרסומיים לשוש, לעלית, לטמפו, לידיעות אחרונות, לבמבה, לקורנפלקס של קלוגס ולאחרונה למקצ׳יקן של מקדונלדס".
פרויקט גרר פרויקט ותוכנית התפתחה לתוכנית נוספת, וכל הזמן הזה ידע ססובר שאינו מתכוון לגעת רק בתחום המשחק והטלוויזיה אלא בדברים נוספים שסיקרנו אותו. כששעתו הוקמה חברת יס הציעו לי חוזה גדול מאוד כדי לעבוד עם החברה, וכך הוא יכול היה ללמוד ובמקביל לפתח תחומים נוספים. הוא סיים תואר אקדמי בפסיכולוגיה ולמד תחומים שונים לגמרי, לאחר שהרגיש שובע מהמסך ומעולם המשחק והבידור. הוא הוציא לאור ספר ילדים עם ’ידיעות ספרים’, אבל השאיר מאחור את העולמות האלה.
במשך 15-12 שנה הוא לא היה בפרונט, ודווקא היה לו טוב עם זה. "במשך שנים סירבתי לכל הצעה לחזור למסך בסדרה או בתוכנית וכמובן גם לא להשתתף בתוכניות ריאליטי למיניהן. מתישהו החלטתי לחזור דווקא לבמה, שם התחלתי עם המפגש הבלתי אמצעי עם הקהל. תוך כדי העבודה על מופע כזה נהיה גם מיני איחוד של הקומדי סטור בפרטנר טיוי. בנוסף, פנו אליי מערוץ 20 (אז) והציעו לי להנחות את ’לילה טוב מאוד’ - תוכנית טוק שואו קומי שנגעה רק בחדשות הטובות. עשיתי 70 כאלה וכשהערוץ הפך ל-14 הציעו לי להנחות את ’קבלת שבת’, תוכנית אירוח תרבותית מוזיקלית שמתארחת כל פעם בעיר אחרת ומארחת את אומני העיר. צילמתי כ-50 כאלה ונהניתי מאוד".
בימים אלו מצלם ססובר עונה 3-4 לסדרת הנוער המצליחה של גיורא חמיצר ״רוני ותום״, משתתף בסרט קצר שמצולם בקרוב, מופיע עם הפרויקט המוזיקלי שלו ומעביר הרצאות בנושאים שונים הקשורים לשמחה, ייעוד, העצמה ומסורת. "אני עובד גם על משהו לדיגיטל, ויש דיבור על תוכנית נוספת שלי למסך וגם על רדיו, אבל הכל בידי שמיים. תוך כדי כך אני גם מגדל שסק ויש לי חוות פינגווינים בנוה אטיב. אבל זה כבר סיפור אחר"...
במופע הקרוב, שיתקיים ביום חמישי 14.9 בגריי יהוד, יבצעו ליאת אחירון ועודד מנשה גם שירים שלהם. "כל מי שאני מתקשר אליו מחבריי נאות להצטרף בשמחה. במסיבה בגריי יהוד ניפרד מתשפ״ג ונקבל את תשפ״ד ובעיקר נשמח ונתקרחן יחד. אני שמח מאוד שעודד מנשה וליאת אחירון, חבריי מערוץ הילדים, ואיתי שגב, חברי מ’הקומדי סטור’, יהיו איתי על הבמה. גם עם צביקה הדר נפגשתי והוא יהיה בלי נדר בהמשך. לפתע יש התלהבות ודרישה מצד הקהל וגם מצד הכוכבים שבאים בשמחה וכעת מזמינים אותנו להופעות בכל הארץ. כולם רוצים להתחבר לאיזשהו טוב, אור ושלמות שהם זוכרים מילדותם. בעזרת השם נראה מופע מורחב יותר בהשתתפות אורחים רבים יותר. ’הפרויקט’ ואני הקלטנו שיר חדש שבכוונתנו לשחרר לרדיו בקרוב, אבל אל תספר לאף אחד...