הרהורים לפרשה ”וירא” תשע”ח
”איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא אשר היה כערבות הבוכיות”? הלחין ושר שלמה ארצי על פי מילותיו של נתן יונתן.. השיר קיבל משמעות מרובה השבוע לפני עשרים ושתיים שנים בעקבות הרצח.
"איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא אשר היה כערבות הבוכיות"? הלחין ושר שלמה ארצי על פי מילותיו של נתן יונתן.. השיר קיבל משמעות מרובה השבוע לפני עשרים ושתיים שנים בעקבות הרצח.
כמו רבים בוודאי זוכר אני איפה הייתי ומה עשיתי כשהידיעה על היריות שודרה באותו מוצאי שבת של הרביעי בנובמבר. אבל זוכר אני מיפגש אחר מספר חודשים קודם בעיצומם של הויכוחים בציבור על אישיותו של רבין הזדמנתי
לעמוד במרחק של לא יותר משני מטרים ממנו. היה זה בתחילת שנת1995
בטקס הקמת המצבה מעל קברו של מפקדי נחמיה תמרי ז"ל שנהרג בתאונת מטוס. הגעתי לבית העלמין וציבור מצומצם בעיקר של אנשי צבא עמדו מסביב לקבר והמתנו להגעתו של שר הביטחון. נהגו נכנס עם רכב השרד עד קרוב לקבר ואז נוצר מעגל ופתאום מוצא אני את עצמי מסוגל לקרא את שורות ההספד שנכתבו באותיות גדולות כשהוציא את הדף מכיס מקטורנו. לאחר הטקס תהיתי ביני לבין עצמי מדוע אף אחד לא ניגש אלי לשאול אזרח מזוקן עם כיפה סרוגה מה עושה שם? כנראה שלא האמינו שרצח כזה יכול לקרות ,
לאחר שמיעת השיר של שלמה ארצי תהיתי שוב:
האם תמיד,האדם נמשל לעץ השדה?: אומנם :"כי האדם עץ השדה" נאמר במקורותינו , האם תמיד? !נראה שלעיתים הדבר לא תואם בכל.
עם בוא הסתיו. מתחיל האילן להשיל את עליו, או אז מתגלה הוא במערומיו,
והעלים נערמים מתחת לנופו, מכסים לפעמים את צבע האדמה בתערובת של עלים נושרים ויבשים ומשכיחים לזמן קצר את ימי העץ בתפארתו. העץ שבענפיו היו עלים מוריקים, כאילו מתרחקים ומתכווצים. הוא מאבד את צמרתו ונשאר כגלמוד על משמרתו וממתין לבוא האביב. אז. מחדש את נעוריו ,חונט את פרותיו ,זוקף את ענפיו ומתמלא בעלווה ההולכת ומתעצמת מיום ליום. מיד נשכח המראה הערום שהיה, ושוכח גם העץ וכאילו סולח לרוחות הסתיו שהפשיטוהו.
לאחר שנים רבות ביקרתי באנדרטה שנבנתה על ידי עירית וולינגטון בניוזילנד כשהושחתה על ידי כומרי אנטי ישראלי בתקופת האינתיפאדה.